lauantai 1. lokakuuta 2011

IFS tuo ERP:n älypuhelimiin

Tekniikka & Talous on julkaissut uutisen IFS:n toiminnanohjausjärjestelmän uudesta älypuhelinsovelluksesta. Tämä on nykypäivää. Yhteen tietojärjestelmään tarjotaan useita vaihtoehtoisia käyttöliittymiä ja käyttötapoja. Myyntiedustajien ja huoltomiesten liikkuvassa työssä mobiilikäyttöliittymälle on selkeä tilaus.

Myyntimies voi asiakaskäynnillä tarkistaa tuotteen varastosaldon ja syöttää tilauksen suoraan keskitettyyn tietojärjestelmään. Vastaavasti huoltomies saa huoltokutsun suoraan älypuhelimeen. Suoritettuaan työtehtävänsä hän raportoi  käytetyt materiaalit ja kuluneen työajan, joiden perusteella asiakkaalle lähtee lasku.

Tämä on monessa yrityksessä arkipäivää. Kaiken taustalla on tietysti toimiva ERP.
Uutinen ei sinänsä kerro mistään uudesta tai erikoisesta, sillä tämän kaltaisia sovelluksia on ollut saatavilla jo vuosia. Mielenkiinto kannattaa kohdistaa sovelluksen jakelutiehen:

lisäksi sovelluksen pystyy ottamaan käyttöönsä pilvipalvelun kautta

Tulevaisuudessa toiminnanohjausjärjestelmiä pystyy laajentamaan internetistä ostettavilla lisäosilla. Jakelutien sai ensimmäisenä isosti läpi Apple omalla AppStorellaan. Toiminnanohjausjärjestelmien osalta edelläkävijä on ruotsalainen Jeeves Apps Marketillaan. Ainakaan minun eteeni ei ole tullut toista vastaavaa.