torstai 5. tammikuuta 2012

ERPpiä hanasta

Eikö olisi mukavaa hankkia joustava ja helppo toiminnanohjausjärjestelmä suoraan pilvestä? ERP-projektithan ovat yleisesti raskaita, vaikeita ja kalliita. Lisäksi projektin jälkeen moni luvatuista hienouksista ja uutuuksi siirtyy jatkokehityshankkeiksi...

Nykyään ERPin voi ostaa pilvestä. Ei enää raskasta käyttöönottoprojektia - konsultin kanssa tai ilman perusdata kuntoon, koulutus loppukäyttäjille ja menoksi. Muutama asia kannattaa kuitenkin muistaa.

ERP:
  • Pilvipalveluiden perusajatuksena on täysin vakiomuotoinen ohjelmisto. Prosessimuutosten tekeminen on yleisesti mahdotonta tai hankalaa. Hyvin toteutetussa pilvipalvelussa asiakaskohtainen räätälöinti on mahdollista, mutta rajoitteita on aina enemmän kuin perinteisellä mallilla toteutetussa järjestelmässä.

  • ERP toimii harvoin yksin. Onko käyttöympäristössä muita ohjelmistoja tai palveluita, joiden tulee toimia saumattomasti toiminnanohjausjärjestelmän kanssa.


Pilvipalvelut:
  • Missä tieto ja varmistukset sijaitsevat fyysisesti? Kohdemaan lainsäädäntö määrää, kuinka esimerkiksi viranomaiset pääsevät tietoihisi käsiksi.

  • Tarvitset toimivan internetyhteyden. Käytettäessä liiketoimintakriittistä tietojärjestelmää käyttökatkot tulevat kalliiksi. Oletko kahdentanut tietoliikenneyhteytesi?

Lue lisää pilvipalveluiden riskeistä joulukuun 2011 Tietokone-lehdestä.

Tässä linkkejä pariin pilvipalveluna tarjottavaan toiminnanohjausjärjestelmään: Visma Severa ja Lemonsoft SaaS.